به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام ابوالقاسم علیدوست ظهر چهارشنبه در دومین همایش فقه هنر که در سالن همایشهای غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، طی سخنانی با اشاره به طبع انسان که علاقه به هنر را در وجود خود دارد و اینکه خداوند هم انسان را هنر دوست آفریده است، گفت: در دنیایی که مرز بین ابتذال و هنر به هم نزدیک شده است رسالت فقه هنر این است که این مرزها را جدا کرده و به دیگران عرضه کند.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیتها و امکاناتی که در فقه اسلامی پیرامون هنر وجود دارد، گفت: حوزه باید مباحث نظری پیرامون فقه هنر را استنباط و آن را به نهادهای اجرایی که در این زمینه فعالیت میکنند ارائه دهد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه در دستیابی به احکام مختلف باید به آیات و روایات و نگاههای آن به موضوعات مختلف توجه داشت گفت: باید در باب مسائل و پاسخ دهی به سؤالات به این مقوله توجه کرد زیرا در فقه اسلامی موضوعات شرعی زیادی وجود دارد.
وی در ادامه به مقوله مجسمه سازی در هنر و نگاههای فقهی که در این زمینه وجود دارد اشاره کرد و گفت: برخی نگاهها این است که مجسمه نماد بت پرستی است و برخی نگاهها این است که مجسمه نشان دهنده تمدن و باور و ارزش یک جامعه است که در این زمینه در بیان احکام باید به هر دو مقوله توجه داشت.
نظر شما